• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

AU ASTEPTAT SI 11 ANI O LOCUINTA ANL!

 

60 de locuinte ANL din cartierul Alunis in Drobeta Turnu Severin au fost predate de primarul Marius Screciu noilor chiriasi. Unele familii asteapta inca din anul 2007 o locuinta ANL si dupa mai bine de 11 ani au primit si cheia acesteia. Nu toate locuintele ANL sunt finalizate in noile blocuri iar de lucrat se lucreaza si la extinderea parcarii, a terenurilor de joaca a parcului si a altor obiective din apropierea locuintelor. Primarul Marius Screciu aminteste ca in campania electorala din 2016 a promis ca locuintele ANL incepute in anul 2007 ca ultim lot din cele trei existente vor fi finalizate in cel mai scurt timp.
 
 
 

MUNCITORII NEPALEZI AU INTRAT IN PAINE!

 

Managerul trustului AURORA din Drobeta Turnu Severin a invitat jurnalistii in fabrica de paine, una dintre cele mai mari din Oltenia, pentru a observa conditiile de munca dar si cum lucreaza proaspetii angajati din Nepal. AURORA SA este prima companie din Turnu Severin care in lipsa fortei de munca locale a apelat la angati din spatiul extra comunitar in speta Nepal. Acestia au fost selectati in baza unor interviuri online ( prezentate in stirile Galaxy TV din data de 04.01.2018 ) dar si a experientei lor.
 
 

LEFURILE NU SE MARESC IAR BUGETUL LOCAL ESTE ORIENTAT SPRE INVESTITII

 

Lefurile in Primaria Turnu Severin si institutiile apartinatoare de ordonatorul principal de credite, primarul municipiului, nu se maresc anul acesta ramanand la nivelul anului 2018 anunta asta Marius Screciu in sedinta Consiliului Local al municipiului Turnu Severin de astazi. Bugetul orasului spune primarul, va fi orientat spre cat mai multe investitii pentru dezvoltarea urbei. Pana in acest moment Primaria Turnu Severin precum si alte UAT-uri si Consiliul Judetean Mehedinti functioneaza pe bugetul anului 2018 avand in vedere ca bugetul de stat care trebuia predat parlamentului in Octomrbie nu este gata nici in momentul de fata. In plus bugetul odata intocmit de Guvern trebuie aprobat de Parlament in sedinta comuna si apoi se face distribuirea acestuia in teritoriu.
 
 

DOI SUSPECTI RETINUTI IN CAZUL CRIMEI DIN SATUL SCAPAU COMUNA DEVESEL

 

Doi indivizi suspecti au fost retinuti de politisti si procurori in cazul crimei petrecute in comuna Devesel, satul Scapau. Crima s-a petrecut in data de 04.01.2019 cand o batrana a fost batuta si torturata pentru a spune unde tine ascunse economiile. In urma cercetarilor efectuate de politisti si procurori au fost identificati 2 indivizi ce se presupune ca sunt autorii. Acestia au 38 si 39 de ani si nu au recunoscut comiterea faptei. Dupa bataie, femeia a fost lovita cu un vatrai in cap si pe corp. A fost batuta sistematic pana cand aceasta si-a dat duhul.
 
 

2019 AN ELECTORAL DE FOC IN ROMANIA

 

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a dat publicității un infografic având la bază date din ultimul sondaj de tip Omnibus, desfășurat între 24 noiembrie - 9 decembrie 2018. Conform datelor publicate, la alegerile europarlamentare PSD ar obține cele mai bune scoruri în Muntenia (46%) urmate de cele din Moldova (35%, apropiat de media națională) și, la mare distanță, de cele din Transilvania (numai 18%, în scădere semnificativă). PNL obține scoruri relativ comparabile între cele trei regiuni, variind între 18% (Moldova) și 24% (Transilvania). ALDE o duce de departe cel mai bine în Moldova (14%) și mai slab în Muntenia (8%) și Transilvania (6%). Pro-România are și el o prezență foarte bună în Moldova, după cum a avut și în valul trecut. Astfel, acesta înregistrează 16% în această regiune, față de 8% în Muntenia și 6% în Transilvania. USR și CIOLOS au o prezență mai bună în Transilvania (10% și, respectiv, 8%). Klaus Iohannis pare ca este preferatul electoratului pentru a-si continua mandatul la Palatul Cotroceni si in mod cert déjà actioneaza cu mai multa indrazneala in lupta cu coalitia PSD ALDE. Astfel Klaus Iohannis considera in continuare propunerile PSD si ALDE pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale si al Administratiei Publice – Lia olguta Vasilescu si pentru Ministerul Transporturilor Mircea Draghici ca fiind nepotrivite. Mai mult specialistii in drept constitutional considera ca este primul refuz al presedintelui si in niciun caz cel de-al doilea refuza avand in vedere ca prima data Olguta Vasilescu propusa la Transporturi si Ilan Laufer propus la Administratie Publica si Dezvoltare Regionala nu au fost respinsi ci nu au fost nimiti avand in vedere ca posturile lor nu erau libere, normal vacantarea functiei de ministru nu a fost semnata de acelas presedinte. Cu toate acestea presedintele conform sondajului care a avut loc în perioada noiembrie-decembrie 2018 pe un eșantion de 1067 de persoane și, la nivelul întregului eșantion, are o marjă de eroare statistică de 3%..il claseaza pe Iohaniis pe primul loc. La nivel național, Klaus Iohannis ar obține 39% din voturi în primul tur, urmat de Călin Popescu Tăriceanu cu 25%. La o distanță apreciabilă se găsesc Liviu Dragnea și Dacian Cioloș cu 12 și respectiv, 11 procente.
 
 

INTRARE GRATUITA LA STRAND SI PATINOAR IN TURNU SEVERIN

 

De la 1 ianuarie 2019 copiii cu varsta de pana la 10 ani beneficiaza de gratuitate iarna la patinoarul din oras de pe esplanada Crisan si vara la toate strandurile administrate de Primaria Turnu Severin. Proiectul de hotarare initiat de viceprimarul municipiului Turnu Severin, Daniel Carjan a fost votat anul trecut de consilierii locali cu aplicabilitate incepand de anul acesta.
 
 

BOBOTEAZA IN PORTUL DIN TURNU SEVERIN

 

Botezul Domnului Isus Hristos sau Boboteaza asa cum este cunoscuta popular sarbatoarea a fost celebrata cu fast la Turnu Severin atat in Catedrala Episcopala cat si in portul de la Dunare al orasului. Un alai de peste 1.000 de persoane impreuna cu preoti si Episcopul Severinului si Strehaiei au pornit de la Catedrala Episcopala spre portul orasului.Apa Dunarii a fost sfintita si crucea aruncata in mod traditional in aceasta. In acest an un barbat din Orsova a sarit dupa cruce in apa la Turnu Severin.
 
 
RadioGalaxy.Ro