• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Stiri externe

 

Hamza ben Laden, unul din fiii fondatorului reţelei Al Qaida, a cărei conducere se pregăteşte s-o preia, a lansat un apel către musulmani să participe la "jihad" în Siria împotriva regimului de la Damasc şi a Occidentului, într-o înregistrare audio difuzată joi, a relatat AFP.

Considerat ca fiind fiul favorit al lui Osama ben Laden, Hamza a fost pregătit din copilărie să urmeze calea tatălui său, ucis de un comando american în Pakistan în 2011. Într-o înregistrare anterioară, el i-a chemat la unitate pe jihadişti şi la atacuri împotriva Occidentului.

Implicându-se din 2013 în războiul civil din Siria, ramura siriană a Al Qaida, numită Frontul Al Nusra, a anunţat în 2016 că a renunţat la legăturile sale cu Al Qaida, schimbându-şi numele în Jabhat Fateh al-Sham. Gruparea este compusă în principal din sirieni şi a luptat cu mai multe grupuri rebele împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad.

 

 

Un militar român a murit și alți doi au fost răniți în urma unui atac în Afganistan, informează Ministerul Apărării Naționale.

Caporalul Mădălin Stoica a decedat vineri, 15 septembrie, în urma unui atac asupra unei patrule românești care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan. Militarul, de 41 de ani, era căsătorit și avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operații și era angajat al M.Ap.N. din anul 2002, infomează MApN.

În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma. Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuați pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar.

 

 

 

 

Un soldat din Operațiunea  anti-tero Sentinelle a fost atacat la Paris vineri dimineața la ora 06.30 când patrula la stația de metrou Châtelet, de un bărbat înarmat cu un cuțit, potrivit Le Parisien.

Agresorul a făcut afirmații despre organizația Statul Islamic în timp ce se afla în spatele soldatului.

Atacatorul a fost în cele din urmă arestat fără ca cineva să fie rănit.

 

 

 

RadioGalaxy.Ro