• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Stiri interne

 

Traficul rutier pe Transfăgărășan va fi restricționat în acest weekend, anunță CNAIR. Duminică, între orele 07:00 și 15:00, între cabana Capra și Bâlea Cascadă traficul va fi restricționat. 

Restricţia se impune pentru a permite desfăşurarea celei de-a VI-a ediţii a Ultramaratonului Internaţional Transmaraton.

Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte restricţia de circulaţie instituită, semnalizarea rutieră temporară şi indicaţiile agenţilor de poliţie aflaţi la faţa locului.

 

 

Numărul total de cazuri confirmate de rujeolă în România raportate până vineri este de 9.233, cu 129 mai multe decât săptămâna trecută, potrivit unei informări publicate pe site-ul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit INSP, au fost înregistrate și 34 de decese cauzate de rujeolă, ultimul fiind raportat în urmă cu două săptămâni — un copil de cinci luni, din județul Neamț.

Cele 34 de decese au fost înregistrate: nouă în județul Timiș, șase în Arad, șapte în Dolj, trei — Caraș Severin, câte unul — în Bihor, Cluj, Călărași, Neamț, Satu Mare, Vaslui, Galați, Mureș și București.

S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de județe, cele mai multe — 1.228 — în județul Timiș, 1.111 în Caraș-Severin și 1.014 în Arad.

 

 

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a încetat din viață, vineri, la vârsta de 100 de ani. Anunțul decesului a venit chiar în momentul în care liberalii erau strânși la Brașov în cadrul Consiliului Național. Președintele PNL, Ludovic Orban, a luat cuvântul în cadrul adunării și a propus amânarea Consiliului pentru două săptămâni. Întreaga sală a ținut un moment de reculegere în memoria fostului mare președinte al partidului.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe și un gând de amintire a reușitelui celui care a fost Mircea Ionescu Quintus.

"Ne-am despărțit astăzi de un adevărat senior al politicii românești, domnul Mircea Ionescu-Quintus. În ciuda secolului zbuciumat pe care l-a traversat, a rămas mereu fidel crezului liberal, cu care s-a identificat și pe care l-a servit fără încetare.

Theodor Stolojan, Stelian Tănase și Casa Regală, prin vocea șefei de protocol Simina Mezincescu, regretă trecerea în neființă a marelui politician român și transmit condoleanțe familiei.

 

 

Factura la electricitate va crește în medie cu 2,50 lei de la 1 octombrie, a declarat Niculae Havrileț, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), potrivit libertatea.ro.

Prețurile energiei tranzacționate pe platforma bursieră de unde furnizorii cumpără electricitate pentru consumatorii casnici au crescut cu 45%, după ce producția hidro a scăzut în acest an ca urmare a secetei, iar producția de energie eoliană a scăzut ca urmare a caniculei.

Potrivit oficialului ANRE, factura medie în România este de circa 64 de lei, prețul din țara noastră fiind unul dintre cele mai mici din Uniunea Europeană.

 

 

Ministerul Transporturilor, Răzvan Cuc, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a dat asigurări că lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva va fi deschis traficului până la sfârşitul anului 2017, potrivit capital.ro.

„ Toate problemele legate de autorităţile de mediu au fost remediate. Constructorul a dat asigurări că până la finele anului vom circula pe cei aproximativ 22 km de autostradă”, a declarat ministrul Răzvan Cuc.

Constructorul lotului 4 din autostrada Lugoj – Deva a întâmpinat până în prezent probleme precum lipsa autorizaţiilor de construcţie, avize de mediu şi diverse obstacole întâlnite pe aliniamentul celor 22 km de autostradă.

 

 

Scumpirea carburantului datorată intrării în vigoare a supraaccizei de 0,16 lei la litru determină patronatele din domeniul transporturilot să iasă în stradă. "Luni vom depune la Primăria Capitalei solicitări de proteste. Vom avea o discuţie pe tema returnării accizei. Este foarte grav pentru că ne dăm peste cap complet. Vom plăti 25 de lei mai mult la un plin, la un autoturism, sau 45 de lei pentru un vehicul de 8+1 locuri", a declarat la Realitatea TV Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT).

Potrivit lui Hagiu, scumpirile la pompă se vor reflecta rapid la zona de raft în cazul multor produse sau servicii.

"Domnul Tudose nu este atât de naiv încât să creadă că cineva va înghiţi taxa pe aciza. După momentul 1 ianuarie 2018 ne vom da seama de greşeală", a mai spus şeful operatorilor din Transporturi.

 

RadioGalaxy.Ro