• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Stiri locale

 

 

 

La facultatea de mecanica din cadrul universitatii Craiova inca se fac inscrieri. Viitorii studenti sunt asteptati pana marti, 19 septembrie, sa isi depuna dosarele, diploma de bacalaureat fiind obligatorie. Potrivit conducerii, au mai ramas disponibile si locuri fara taxa. 

La facultatea de mecanica din Drobeta Turnu Severin studentii pot alege una din cele 3 specializari, ingineria economica  industruala, ing protectia mediului in industrie si navigatia si transport maritim si fluvial.

 

 

Agentia judeteana pentru ocuparea fortei de munca Mehedinti si-a propus pentru 2017 sa ajute 4700 de someri sa isi gaseasca un loc de munca. Pana in luna august inclusiv, procentul reusitei este de 76,62 la suta, mai exact 3601 de persoane au fost incadrate in munca. Majoritatea dintre ele sunt din mediul urban.

Din total somerilor care in acest an si-au gasit un loc de munca, peste 2300 erau neindemnizati. Principala activitate desfasurata de AJOFM pentru cei interesati a fost cea de mediere a muncii, care a dat cele mai multe rezultate.

Toti cei interesati de a-si gasi un loc de munca sunt asteptati la sediul agentiei din Drobeta Turnu Severin pentru a sta de vorba cu inspectorii si a gasi impreuna o modalitate de angajare.

 

 

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Mehedinţi a anuţat că astăzi sunt vacante 142 de lcouri de muncă, foarte putine sunt insa pentru persoanele cu studii superioare.

Somerii interesati de cursurile de recalificare se pot inscrie si in aceasta perioada.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute de la sediul AJOFM Mehedinţi din Drobeta Turnu Severin.

 

Codul Fiscal a fost modificat de Guvern, de la 1 august 2017, prin ordinul nr 2343 în sensul că angajatorii au obligația de a plăti contribuția de asigurări sociale la nivelul salariului minim, astăzi de 1.450 lei, pentru salariații cu timp parțial de muncă, indiferent dacă remunerația este sub nivelul salariului minim.

Potrivit statisticilor Ministerului Muncii, la finalul lui decembrie 2016, erau inregistrate aproape 1 milion de contracte partiale dintr-un total de peste 6,2 milioane contracte individuale de munca. 

 

O noua cresa va fi amenajata in locul in care a functionat gradinita nr 25 din Drobeta Turnu Severin. Autoritatile au luat acesta masura in urma volumului mare de solicitari din partea parintilor. Joi, in sedinta de indata la consiliul local, s-au alocat si banii necesari, 120 de mii de lei.

Pentru viitorul apropiat, primaria intentioneaza sa construiasca 2 crese noi, prin fonduri euroepene.

 

Mai multe accidente rutiere s-au produs in ultimele 24 de ore, in Drobeta Turnu Severin. Seria evenimentelor a inceput noaptea trecuta, cand pe centura ocolitoare un tânăr în vârstă de 19 ani, în timp ce conducea un autoturism din direcția Cicero-Calea Severinului, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de depăşirie intrând în coliziune cu un alt autoturism ce circula regulamentar din sens opus şi care era condus de un bărbat în vârstă de 49 de ani din Drobeta Turnu Severin. În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a 5 persoane din cele doua masini.  Un alt accident rutier s-a produs între două autoturisme, la intersecţia străzilor Anghek Saligny cu Mareşal Averescu din municipiu.  O persoană a ramas încarcerată, iar echipajul SMURD a acţionat pentru scoaterea victimei. Pompierii si politistii au intervenit cateva ore distanta, la un accident rutier produs la intersecţia străzilor Antonini şi Calomfirescu din Drobeta Turnu Severin. Trei  autoturisme au fost implicate şi din fericire nu au fost victime încarcerate.

 

 
RadioGalaxy.Ro