• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Stiri locale

 

 

 

Organizaţia de tineret a Partidului Naţional Liberal Mehedinţi a marcat în avans ziua naţională a României, printr-un eveniment cu totul inedit. Tinerii liberali au purtat pe străzile municipiului Drobeta Turnu Severin un impresionant drapel de 30 de metri.

Daniel Cîrjan, prim-vicepreşedinte PNL Mehedinţi  a felicitat organizaţia de tineret pentru gestul de astazi.

Traseul a început de la Monumentul Eroilor, de unde organizaţia de tineret a mers spre strada Crișan. Aici, drapelul a fost înălțat.

 

 

Momente emotionante, astazi, la Colegiul national din Drobeta Turnu Severin. Elevii si profesorii de aici au sarbatorit in avans ziua nationala a Romaniei, avand in vedere ca joi si vineri nu se tin cursuri. Cu steaguri colorate in maini si drapelul national, tinerii au ascultat discursul directorului unitatii de invatamant si mai apoi imnul national.

Evenimentul de astazi a continuat cu o serie de dansuri ale elevelor colegiului, iar la final s-au strans cu totii in hora.

Activitatile organizatecu ocazia zilei nationale s-au desfasurat pe parcursul intregii zile la colegiul national Traian, incepand chiar de la prima ora.

Colegiul national Traian si-a propus ca prin acest eveniment sa cinsteasca sacrificiul generatiilor trecute care au reusit desavarsirea statului national unitar.

La finalul evenimentului de astazi, elevii colegiului national Traian au lansat spre cer zeci de baloane colorate.

 

 

Numarul virozelor si pneumoniilor inregistrate saptamana trecuta in Mehedinti se mentine scazut, asta si datorita temperaturilor acceptabile de pana acum. Potrivit directiei de sanatate publica Mehedinti, cei mai afectati au fost copiii si tinerii.

De la inceputul lunii decembrie, in Mehedinti va incepe imunizarea contra gripei. In ultime sedinta de colegiu prefectural s-a anuntat faptul ca ministerul sanatatii a alocat judetului nostru un numar de 20 000 de doze de vaccin, care in zilele urmatoare vor ajunge in cabinetele medicilor de familie.

 

Sporul natural ramane negativ in Mehedinti si in luna septembrie. Potrivit datelor directiei judetene de statistica numarul nascutilor vii a fost de 206 in scadere comparativ cu luna august, iar numarul deceselor a fost de 262 .

In scadere este si numarul casatoriilor. In luna septembrie au fost 244 , iar divorturi 12.

 

 

RadioGalaxy.Ro